Πράσινο τσάι: Τα οφέλη στην υγεία σας!

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα στον πλανήτη. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που έχουν ισχυρές θετικές επιδράσεις στο σώμα, όπως βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου, απώλεια λίπους, χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου και πολλά άλλα απίστευτα οφέλη.

Ας δούμε τα κυριότερα οφέλη του πράσινου τσαγιού που έχουν επιβεβαιωθεί από μελέτες σε ανθρώπους.

  • Περιέχει πολυάριθμες ενώσεις που βελτιώνουν την υγεία

Περιέχει πληθώρα  πολυφαινολών, όπως φλαβονοειδή και κατεχίνες, τα οποία λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά μπορούν να μειώσουν τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών στο σώμα, προστατεύοντας τα κύτταρα από βλάβες, τη γήρανση και  κάθε είδους ασθένειες..

*Προσπαθήστε να επιλέξετε μια υψηλότερης ποιότητας μάρκα πράσινου τσαγιού, επειδή μερικά από τα εμπορικά σήματα χαμηλότερης ποιότητας μπορεί να περιέχουν υπερβολικά επίπεδα φθορίου. Αλλά ακόμη κι αν επιλέγετε ένα εμπορικό σήμα χαμηλότερης ποιότητας, τα οφέλη εξακολουθούν να υπερβαίνουν κάθε κίνδυνο.

  •  Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας

Το πράσινο τσάι δεν μπορεί μόνο να σας κρατήσει ξύπνιο, αλλά και να σας κάνει πιο έξυπνο. Βασικό δραστικό συστατικό είναι η καφεΐνη, η οποία είναι γνωστό διεγερτικό. Έχει αποδειχθεί πως οδηγεί σε βελτιώσεις σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης διάθεσης, της επαγρύπνησης, του χρόνου αντίδρασης και της μνήμης.

Περιέχει επίσης το αμινοξύ L-θεανίνη, το οποίο έχει αντι-αγχολυτικά αποτελέσματα. Οι συνεργατικές επιδράσεις και ο συνδυασμός των δύο είναι ιδιαίτερα ισχυρός στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

  •  Αυξάνει την καύση λίπους και βελτιώνει τη φυσική απόδοση

Αν κοιτάξετε τη λίστα των συστατικών πολλών συμπληρωμάτων καύσης του λίπους, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι ότι το πράσινο τσάι θα είναι εκεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την καύση λίπους και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Ωστόσο,  ορισμένες μελέτες για το πράσινο τσάι δεν δείχνουν αύξηση του μεταβολισμού, επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να εξαρτώνται από το άτομο.

  • Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου

Είναι γνωστό ότι η οξειδωτική βλάβη συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνου και ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα. Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν από τον καρκίνο. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι πότες πράσινου τσαγιού έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου.

  •  Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του Alzheimer και του Parkinson

Όχι μόνο μπορεί το πράσινο τσάι να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας από το γήρας.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι βιοδραστικές ενώσεις στο πράσινο τσάι έχουν διάφορες προστατευτικές επιδράσεις στους νευρώνες και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο τόσο του Alzheimer όσο και του Parkinson, των δύο πιο συνηθισμένων νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

  • Βελτιώνει την υγεία των δοντιών και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης

Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και ορισμένων ιών. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων και να οδηγήσει σε βελτίωση της οδοντικής υγείας, χαμηλότερο κίνδυνο τερηδόνας και μειωμένη κακή αναπνοή.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου ΙΙ

Μερικές ελεγχόμενες δοκιμές δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προκαλέσει ήπια μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου II μακροπρόθεσμα.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου στον κόσμο. Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει μερικούς από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για αυτές τις ασθένειες, όπως η ολική χοληστερόλη, η χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια. Επίσης αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του αίματος, αποτρέποντας την οξείδωση των σωματιδίων της LDL (κακής) χοληστερόλης, η οποία είναι ένα μέρος της οδού προς την καρδιακή νόσο.

  •  Βοηθάει στη μείωση του βάρους και μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας

Το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η καφεΐνη και οι κατεχίνες που περιέχει έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν το μεταβολισμό σας και αυξάνουν την καύση λίπους , ειδικά στην κοιλιακή περιοχή.  Συνολικά, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον 75-100 θερμίδες την ημέρα. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό ποσό, συμβάλει σε σημαντική απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *