Τα βασικά σημεία για υγιή απώλεια βάρους!

Το σωματικό βάρος και τα περιττά κιλά είναι κάτι που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο. Η διαχείριση του βάρους μπορεί να είναι για κάποιους ευκολότερη και για άλλους ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν διάφορα είδη δίαιτας που ακολουθούνται προκειμένου να επιτευχθεί ένας κοινός στόχος που είναι η απώλεια βάρους.

Είναι όμως όλες οι δίαιτες για όλους τους ανθρώπους και ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ισορροπημένης και ασφαλούς δίαιτας.

1. Ο ρυθμός απώλεια βάρους

Η απώλεια του σωματικού βάρους θα πρέπει να είναι αργή και σταδιακή προκειμένου τα αποτελέσματα να έχουν διάρκεια. Τα υπερβολικά και γρήγορα αποτελέσματα διαφόρων διαιτών ακολουθούνται από θεαματική επανάκτηση του βάρους.  Εκτός αυτού, οι πολύ αυστηρές δίαιτες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό. Επομένως η σημαντική μείωση του μεταβολισμού και η επιστροφή στις διατροφικές σας συνήθειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την γρήγορη αύξηση του βάρους σας. Ως ιδανική απώλεια βάρους  για να μην υπάρξουν προβλήματα υγείας αλλά και σημαντικές πτώσεις του μεταβολισμού θεωρείται το  0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα.

2. Η ισορροπία της διατροφής

Κατά καιρούς έχουν βγει και ίσως έχετε δοκιμάσει και εσείς διάφορες δίαιτες. Δίαιτες από περιοδικά, βιβλία και δίαιτες που ακολουθούν οι διάσημοι.  Υπάρχουν διάφορα είδη όπως υποθερμιδικές, , στερητικές,, συνδυαστικές, μονοφαγικές, πρωτεϊνικές, με πολύ χαμηλό λίπος, ανάλογα με την ομάδα του αίματος, χημικές κλπ. Πέραν όμως από την πιθανή απώλεια βάρους που πετυχαίνουν, οι δίαιτες αυτές προκαλούν διατάραξη στην ισορροπία του οργανισμού, δεν οδηγούν σε ουσιαστική απώλεια βάρους που έχει διάρκεια και πολύ πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη υγεία σας. Έτσι λοιπόν, η επιλογή μιας ισορροπημένης δίαιτας που περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, χωρίς υπερβολές, αποκλεισμούς και αυστηρούς περιορισμούς τροφίμων είναι το κλειδί για υγιή απώλεια βάρους.

Τα χαρακτηριστικά μιας ισορροπημένης δίαιτας για απώλεια βάρους είναι:

  • Να καλύπτει όλες τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά
  • Να είναι ήπια υποθερμιδική
  • Να στοχεύει στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σας
  • Να είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες και τις διατροφικές σας συνήθειες
  • Να ελαχιστοποιεί την πείνα και το αίσθημα κόπωσης
  • Να προάγει την υγεία σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *