Συνταγή: κινότο με λαχανικά και superfoods !

Υλικά

  • 250 γρ. κόκκινη κινόα
  • 100 γρ. λευκή κινόα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φινόκιο
  • 1 πορτοκάλι, χυμό
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • ¼ φλ. κάσιους
  • Αλάτι

Προετοιμασία

Ξεπλένουμε καλά την κινόα, για να μην είναι πικρή.

Σε μέτρια φωτιά, βράζουμε την κινόα με λίγο αλάτι, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10′.

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κάσιους και τα λαχανικά.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα κάσιους και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά όλα μας τα λαχανικά, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, μόνο να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με την κινόα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες  και αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε για 5′ ακόμα.

Το κινότο είναι έτοιμο, όταν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και είναι σπυρωτό. Ανακατεύουμε τα κάσιους και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο!

Μερίδες: 3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *