Υλικά:
- 2 μήλα κόκκινα
- 3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια του κρασιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
Βγάζουμε τη φλούδα απο τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.