Σπιτικά μάφιν με μήλο και ζάχαρη καρύδας!

Μερίδες:10

Υλικά (μαφιν):

  • 130γρ βούτυρο μαλακό – θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή)
  • 2 αυγά
  • 2 μήλα τριμμένα – 150γρ στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη (τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

για την κρούστα βρώμης:

  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

Προετοιμασία

  • για τα μαφιν: Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για ένα λεπτό(όχι πολύ, δε θέλουμε να αφρατέψει). Προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια τα μήλα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
  • για την κρούστα: ανακατεύουμε τη βρώμη με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Γεμίζoυμε με χαρτάκια για καπκεικς μια φόρμα για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα σε δέκα θήκες(περίπου 2 κ.σ). Πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με μια πρέζα μείγματος βρώμης.

Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *