Σφουγγάτο ή αλλιώς ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί!

Μερίδες: 2-3

Υλικά:

  • 5 μέτρια αυγά
  • 70 γρ τυρί κατσικίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 μεγάλα ή 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 φλ. μυρωδικά (άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός)
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε τα 2/3 από τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά σε μια πετσέτα να φύγουν τα περισσότερα υγρά τους.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (αφού αλατοπιπερώσουμε) και μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για ακομά  5 λεπτά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  4.  Σπάμε τα αυγά σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά. Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας και την ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
  6. Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί
  8. . Κόβουμε το υπόλοιπο κολοκυθάκι που αφήσαμε σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το μείγμα μας.
  9.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 30-40 λεπτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *