Μερίδες: 2-3
Υλικά:
- 5 μέτρια αυγά
- 70 γρ τυρί κατσικίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 2 μεγάλα ή 4 μικρά κολοκυθάκια
- 1 φλ. μυρωδικά (άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός)
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε τα 2/3 από τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά σε μια πετσέτα να φύγουν τα περισσότερα υγρά τους.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (αφού αλατοπιπερώσουμε) και μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για ακομά 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά. Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας και την ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί
- . Κόβουμε το υπόλοιπο κολοκυθάκι που αφήσαμε σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 30-40 λεπτά.