Μερίδες: 4
Υλικά (για την κρέπα):
- 4 αυγά
- 4 κ.σ αλεσμένη βρώμη
- 40ml φλιτζάνια γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία:
- Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλη τη βρώμη φροντίζοντας να μην σχηματίσουμε σβώλους – το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα απαλό και κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να επιτευχθεί ένα μείγμα χωρίς σβώλους.
- Αλείφουμε το τηγάνι (εαν έχετε πινέλο) με λίγο λάδι και το βάζουμε στη φωτιά.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα περιστρέφοντας το τηγάνι έτσι ώστε η ζύμη να κολλάει σε ολόκληρη την επιφάνεια.
- Αφού ψηθεί στη μία πλευρά, γυρίζουμε τη κρέπα για να ψηθεί και η άλλη.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες!
1 Comment