Υλικά:
- 200γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 200γρ λευκό για όλες τις χρήσεις
- 1 μάγια
- 2κ.γ.ζάχαρη
- 2κ.γ.αλάτι
- 1κ.σ.ελαιόλαδο
- 300γρ νερό
Προετοιμασία:
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε
- Αφήνουμε το ζυμάρι 40′ να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
- Αφού τα ξαναζυμώσουμε, χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 8 κομμάτια (ή όπως εσείς επιθυμείτε)
- Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί
- Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε για άλλα 40’ να ξαναφουσκώσουν.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 25’-30’.