Σπιτικά ψωμάκια ολικής άλεσης!

Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200γρ λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 1 μάγια
  • 2κ.γ.ζάχαρη
  • 2κ.γ.αλάτι
  • 1κ.σ.ελαιόλαδο
  • 300γρ νερό

Προετοιμασία:

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε
  • Αφήνουμε το ζυμάρι 40′ να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
  • Αφού τα ξαναζυμώσουμε, χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 8 κομμάτια  (ή όπως εσείς επιθυμείτε)
  •  Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί
  • Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε για άλλα 40’ να ξαναφουσκώσουν.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, για 25’-30’.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *