Κινόα με γαρίδες και μουστάρδα!

Μερίδες: 2

Υλικά:

  • 500 gr γαρίδες μεγάλες μικρές (κατεψυγμένες)
  • 1 φλ. κινόα ξερή
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ.γ μείγμα λαχανικών (σκόνη) για έξτρα γεύση
  • 100ml νερό
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού

Προετοιμασία:

  • Βάζουμε τις γαρίδες σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, στο οποίο θα μαζεύονται τα υγρά. Τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να αποψυχθούν, δηλαδή μέχρι να αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.
  • Ξεπλένουμε τις γαρίδες με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο τρυπητό σκεύος.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο,  το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2’.
  • Τοποθετούμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε.
  • Ανακατεύουμε απαλά για 2’ ακόμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά
  • Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *