Μερίδες: 2
Υλικά:
- 500 gr γαρίδες μεγάλες μικρές (κατεψυγμένες)
- 1 φλ. κινόα ξερή
- 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ.γ μείγμα λαχανικών (σκόνη) για έξτρα γεύση
- 100ml νερό
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
Προετοιμασία:
- Βάζουμε τις γαρίδες σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, στο οποίο θα μαζεύονται τα υγρά. Τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να αποψυχθούν, δηλαδή μέχρι να αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο τρυπητό σκεύος.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2’.
- Τοποθετούμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε απαλά για 2’ ακόμα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά
- Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.