Μερίδες: 2
Υλικά για το τζατζίκι:
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 κ.σ ξύδι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- άνηθος
- λίγο αλάτι + πιπέρι
Υλικά για το ζυμαρικό:
- 1 αγγουράκι
- 200γρ ζυμαρικά
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα μικρή
- άνηθος
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
Για το τζατζίκι
- Στο δοχείο του μλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο γιαούρτι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
- Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια το αγγούρι με τη φλούδα
- βράζουμε τα ζυμαρικά , σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη αφού προσθέσουμε το λάδι
- Αφού κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με το τζατζίκι
- Προσθέτουμε το αγγούρι και την ντομάτα αφού την ψιλοκόψουμε και αυτή
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε