Ζυμαρικά με τζατζίκι: ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο!

Μερίδες: 2

Υλικά για το τζατζίκι:

  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • άνηθος
  • λίγο αλάτι + πιπέρι

Υλικά για το ζυμαρικό:

  • 1 αγγουράκι
  • 200γρ ζυμαρικά
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα μικρή
  • άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

Για το τζατζίκι

  • Στο  δοχείο του μλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο γιαούρτι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

  • Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια το αγγούρι με τη φλούδα
  • βράζουμε τα ζυμαρικά , σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη αφού προσθέσουμε το λάδι
  • Αφού κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με το τζατζίκι
  • Προσθέτουμε το αγγούρι και την ντομάτα αφού την ψιλοκόψουμε και αυτή
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *