Τυροπιτάκια κουρού ολικής άλεσης!!

Μερίδες: 10

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 400γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
  • 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 αυγό (κρόκος)

Για τη γέμιση

  • 250γρ τυρί κατσικίσιο
  • λίγα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δυσόσμο)
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ γιαούρτι 2% λιπαρά

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υλικά μας (εκτός από το αυγό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σφικτή η ζύμη μας
  2. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά
  3. Παίρνουμε τη ζύμη, την ζυμώνουμε άλλη μια φορά και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και το γιαούρτι μέχρι να δέσει το μείγμα
  5. Πλάθουμε (ανοίγουμε) τα κομμάτια της ζύμης μας και γεμίζουμε με το μείγμα τυριού – μυρωδικά, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
  6. Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο αυγού (με ένα πινέλο) και πασπαλίζουμε με σουσάμι
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25΄

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *