Μερίδες: 10
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 400γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
- 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 κ.σ ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 αυγό (κρόκος)
Για τη γέμιση
- 250γρ τυρί κατσικίσιο
- λίγα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δυσόσμο)
- πιπέρι
- 2 κ.σ γιαούρτι 2% λιπαρά
Προετοιμασία:
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υλικά μας (εκτός από το αυγό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σφικτή η ζύμη μας
- Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά
- Παίρνουμε τη ζύμη, την ζυμώνουμε άλλη μια φορά και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια.
- Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και το γιαούρτι μέχρι να δέσει το μείγμα
- Πλάθουμε (ανοίγουμε) τα κομμάτια της ζύμης μας και γεμίζουμε με το μείγμα τυριού – μυρωδικά, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
- Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο αυγού (με ένα πινέλο) και πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25΄
Εμεις που πηραμε παλι τα κιλα μας κανει να δοκιμαδουμε;
Μπορούμε να το φτιάξουμε με μαγιά αντί για bakin powder;
Ευχαριστώ