Σπιτικά κρουασάν ολικής άλεσης – χωρίς βούτυρο!!

Υλικά :

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις η για τσουρεκι
  • 270γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 40 γρ καστανη ζάχαρη
  • 125 ml φυτικό γάλα (ή 1,5% λιπαρά)
  • λίγο αλάτι
  • 8 γρ ξηρή μαγιά με λίγο χλιαρό γάλα (20ml) και 1 κ.γ αλεύρι – τα αφήνουμε όλα μαζί για 10’

Για τη γλυκιά γέμιση:

  • 100ml φυτικό γάλα
  • 100γρ μελι
  • 4-( κ.σ ταχίνι με κακάο)

Για την αλμυρή γέμιση:

  • γαλοπουλα
  • κασερι
  • κρόκος από 1 αυγό

Προετοιμασία :

  • Χτυπαμε διαδοχικά όλα τα υλικά στο μίξερ (τη μαγιά προς το τέλος)
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες
  • Έπειτα, παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, και ανοίγουμε 3 ορθογώνια φύλλα
  • Χωρίζουμε το κάθε ορθογώνιο φύλλο καθέτως στη μέση  και έπειτα το κάθε ένα διαγώνια για να δημιουργηθούν 12 τρίγωνα
  • Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με 1κ.γ ταχίνι με κακάο ( γλυκιά)
  • Τυλιγουμε τα κρουασανάκια και αλείφουμε με ενα μείγμα 100ml γάλα + 100γρ μέλι (γλυκιά)
  • Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με γαλοπούλα και κασέρι ( αλμυρή)
  • Τυλιγουμε τα κρουασανάκια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ( αλμυρή)
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *