Υλικά :
Για τη ζύμη:
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις η για τσουρεκι
- 270γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 40 γρ καστανη ζάχαρη
- 125 ml φυτικό γάλα (ή 1,5% λιπαρά)
- λίγο αλάτι
- 8 γρ ξηρή μαγιά με λίγο χλιαρό γάλα (20ml) και 1 κ.γ αλεύρι – τα αφήνουμε όλα μαζί για 10’
Για τη γλυκιά γέμιση:
- 100ml φυτικό γάλα
- 100γρ μελι
- 4-( κ.σ ταχίνι με κακάο)
Για την αλμυρή γέμιση:
- γαλοπουλα
- κασερι
- κρόκος από 1 αυγό
Προετοιμασία :
- Χτυπαμε διαδοχικά όλα τα υλικά στο μίξερ (τη μαγιά προς το τέλος)
- Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες
- Έπειτα, παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, και ανοίγουμε 3 ορθογώνια φύλλα
- Χωρίζουμε το κάθε ορθογώνιο φύλλο καθέτως στη μέση και έπειτα το κάθε ένα διαγώνια για να δημιουργηθούν 12 τρίγωνα
- Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με 1κ.γ ταχίνι με κακάο ( γλυκιά)
- Τυλιγουμε τα κρουασανάκια και αλείφουμε με ενα μείγμα 100ml γάλα + 100γρ μέλι (γλυκιά)
- Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με γαλοπούλα και κασέρι ( αλμυρή)
- Τυλιγουμε τα κρουασανάκια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ( αλμυρή)
- Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς