Σοκολατένιες μπουκιές με γέμιση κάστανο!

Υλικά:

  • 20 κάστανα ( καθαρισμένα και βρασμένα ολόκληρα ή προβρασμένα εμπορίου)
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.σ κονιάκ

Προετοιμασία:

  1. Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε το μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε το  μίγμα στο μπεν μαρι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να κρατάει τη θερμοκρασία του.
  6. Παίρνουμε τα κάστανα ένα ένα και τα βουτάμε  ολόκληρα στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί όλο.
  7. Ακουμπάμε τα σοκολατένια κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί κι τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
  8. Τα διατηρούμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δροσερό σημείο.

Πηγή: www.argiro.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *