Υλικά:
- 20 κάστανα ( καθαρισμένα και βρασμένα ολόκληρα ή προβρασμένα εμπορίου)
- 250 γραμ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.σ κονιάκ
Προετοιμασία:
- Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε το μίγμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα στο μπεν μαρι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να κρατάει τη θερμοκρασία του.
- Παίρνουμε τα κάστανα ένα ένα και τα βουτάμε ολόκληρα στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί όλο.
- Ακουμπάμε τα σοκολατένια κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί κι τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Τα διατηρούμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δροσερό σημείο.
Πηγή: www.argiro.gr/