Υλικά:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50%-55%
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 120 γρ. καρύδια στο μούλτι
Προετοιμασία:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Μόλις λιώσει, την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την καστανή ζάχαρη με τα αυγά πολύ καλά, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, το ενώνουμε με το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της επιλογής, αφού την καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά
Πηγή: https://steliosparliaros.gr