Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- κανέλα
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
- 100 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. καρύδια
- 70 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα)
- 1 κ.γ. κανέλα
Προετοιμασία:
Για τη ζύμη:
- Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ.
Συναρμολόγηση:
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο .
- Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των μήλων.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.