Ελαφριά μηλόπιτα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα)
  • 1 κ.γ. κανέλα

Προετοιμασία:

Για τη ζύμη:

  1. Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ.

Συναρμολόγηση:

  1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο .
  2. Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης.
  3. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των μήλων.
  4. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *