Pancakes με ανθότυρο και μέλι!

Μερίδες: 8

Υλικά:

  • 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα νωπή (όχι ξινομυζήθρα)
  • 95 γρ. φρέσκο γάλα 1.5% λιπαρά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού
  • 8 κ.γ. μέλι
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Προετοιμασία:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα.
  2. Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και έναν-έναν τους κρόκους.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  5. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
  6. Όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι (κάθε πάνκεϊκ φτιάχνεται με περίπου 3 κουταλιές, που ρίχνουμε τη μία πάνω στην άλλη).
  7. Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα.
  8. Τα βγάζουμε και τα στοιβάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς τα με πετσέτα για να διατηρούνται ζεστά, μέχρι να ψήσουμε τις επόμενες δόσεις.
  9. Σερβίρουμε το καθένα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή: http://steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pancakes-me-anthoturo-kai-meli/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *