Μερίδες: 8
Υλικά:
- 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα νωπή (όχι ξινομυζήθρα)
- 95 γρ. φρέσκο γάλα 1.5% λιπαρά
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 ασπράδια αυγών
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού
- 8 κ.γ. μέλι
- κανέλα για το πασπάλισμα
Προετοιμασία:
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα.
- Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και έναν-έναν τους κρόκους.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
- Όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι (κάθε πάνκεϊκ φτιάχνεται με περίπου 3 κουταλιές, που ρίχνουμε τη μία πάνω στην άλλη).
- Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα.
- Τα βγάζουμε και τα στοιβάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς τα με πετσέτα για να διατηρούνται ζεστά, μέχρι να ψήσουμε τις επόμενες δόσεις.
- Σερβίρουμε το καθένα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Πηγή: http://steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pancakes-me-anthoturo-kai-meli/