Light pancakes, γεμιστά με κασέρι και γαλοπούλα!

Υλικά:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 1 αyγό
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 4-5 φέτες κασέρι light

Προετοιμασία:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα.
  • Τοποθετούμε ένα  αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *