Υλικά:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
- 1 αyγό
- 45 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 4-5 φέτες κασέρι light
Προετοιμασία:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/el