Υλικά:
- 340gr. αλεύρι γ.ο.χ.
- 170gr. ζάχαρη καστανή
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών
- 1κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 125gr. μαργαρίνη
- 100gr. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 3 μήλα μεγάλα
- 1 φακελάκι βανίλια
- 50gr. κράνμπερι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς το φούρνο.
- Βάζουμε την μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και την
βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη
ζύμη. Έπειτα βάζουμε έναν-έναν τους κρόκους. - Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέκιν
πάουντερ μέσα στο μείγμα. - Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα αμύγδαλα και τα
κράνμπερι. - Αλευρώνουμε τη φόρμα προσθέτουμε το μείγμα και
ψήνουμε για 30-35 λεπτά.