Κέικ με μήλα,κράνμπερι και αμύγδαλα

Υλικά:

  • 340gr. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 170gr. ζάχαρη καστανή
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125gr. μαργαρίνη
  • 100gr. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 3 μήλα μεγάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 50gr. κράνμπερι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς το φούρνο.
  • Βάζουμε την μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και την
    βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη
    ζύμη. Έπειτα βάζουμε έναν-έναν τους κρόκους.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέκιν
    πάουντερ μέσα στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα αμύγδαλα και τα
    κράνμπερι.
  •  Αλευρώνουμε τη φόρμα προσθέτουμε το μείγμα και
    ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *