Υλικα:
- 400γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 2-3 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Ελάχιστο αλάτι
Προετοιμασία:
- Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα σωταρουμε λίγο μαζί με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο νεράκι για να μη τσιγαριστούν και βαρύνουν το φαγητό μας.
- Αφού βράσουν 10 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες και έπειτα το μαϊντανό. Αλατίζουμε ελάχιστα και προσθέτουμε το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις αλατίζουμε ελάχιστα και τις απλωνουμε σε ταψάκι.
- Απλώνουμε πάνω τους το μπακαλιάρο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε νερό, τοσο ώστε να είναι στο ίδιο ύψος με τις πατάτες.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην πρώτη θέση από την κάτω μεριά του φούρνου. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη.
- Χρόνος ψησίματος: 80 λεπτά
- Μεριδες: 2