Ελαφρυ γλυκο με μπισκοτο, γιαουρτι και φραουλες!

Υλικα:

2 συσκευασίες ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη

1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ

600γρ. Στραγγιστό γιαούρτι

400ml ζεστο νερό (για το ζελε)

400ml κρύο νερό (για το ζελε)

φυτικό γάλα (φουντουκιού η κάποιο της επιλογής σας)

Φρέσκες φράουλες + ανανάς κομμένα σε ροδέλες

 

Προετοιμασία:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και βουτάμε ένα ενα τα μπισκότα προκειμένου να τα τοποθετησοθμε σε ένα ταψί για να καλύψουμε τον πάτο με 2 στρώσεις από αυτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλο το γιαούρτι. Ταυτόχρονα προετοιμαζουμε το ζελε με 200ml ζεστό νερό και έπειτα 200ml κρύο (βασική συνταγη του ζελε). Ρίχνουμε το μίγμα του ζελε στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθει.
  • Ρίχνουμε το μίγμα γιαούρτι-ζελε πάνω στο ταψί με τα μπισκότα. Τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες των φρούτων για να καλύψουμε την επιφάνεια του ταψιού.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1.5 ώρα η στην κατάψυξη για 40 λεπτά.
  • Προετοιμαζουμε με τον ίδιο τρόπο ένα ακόμα μίγμα ζελε και το περιχύνουμε στο κρύο πια γλυκό μας στο ταψί….και έτοιμο!
  • Προαιρετικά, πριν σφίξει το ζελε, τοποθετούμε πάνω λίγα ακόμα κομμάτια φρούτων.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *