Πεντανόστιμο κολοκυθόρυζο!

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φλυτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα ( νυχάκι για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 και ½ κούπες ζεστό νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2  φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Δυόσμο ή άνηθο
  • Μαϊντανό (ένα φλυτζ. τσαγ.)
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι με την πιπεριά
  • Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν.
  • Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  • Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά και να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε και τον άνηθο λίγο πριν κλείσουμε το μάτι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με λεμόνι και γιαούρτι ή τυρί φέτα…και καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *